Gradonačelnica Babić upriličila prijem povodom katoličkog i pravoslavnog Božića

Tradicionalni svečani prijem u povodu katoličkog i pravoslavnog Božića upriličen je danas u Kabinetu Gradonačelnice na kojem su prisustvovali gvardijan fra. Franjo Radman, protojerej Miljan Rađenović, te predstavnici Srpske pravoslavne crkvene opštine Visoko, Novica Manojlović i Zoran Marković.

Svečanom prijemu su prisustvovali i predstavnici Gradske uprave, predsjedavajući Gradskog vijeća Visoko Bajro Fejzić, dopredsjedavajući Gradskog vijeća Vahid Ramić, sekretar Gradskog vijeća Zekija Omerbegović, predsjednik Komisije za odnose sa vjerskim zajednicama Kemal Kardaš, te pomoćnica Gradonačelnice Edina Ferizović.

Image00002

Ovim putem obratio se protojerej Miljan Rađenović: “Želim da se zahvalim Gradonačelnici na Božičnom prijemu, u ime Srpske pravoslavne crkvene opštine Visoko, u ime pravoslavnih naroda koji žive u Visokom, te izrazim zahvalnost Vama kao Gradonačelnici što ste prepoznali naš rad i trud. Neka u ovoj godini Bog svima da zdravlja, da nam bude uspješna godina i da radimo s ljudima dobre volje. Neka prvenstveno bude mir ovdje na zemlji, dobra volja ljudi i da sva dobra budu u životu našem kojem živimo.”

Gradonačelnici Babić su upućene zahvale na tradicionalnom prijemu, koji je idealna prilika za zbližavanje i razvijanje međusobne saradnje.

“U ime svih katolika želim sretnu i blagoslovljenu 2020. godinu svim građanima Visokog. Vjerujemo da u zajedničkim poslovima i idejama ovaj grad može uvijek biti ljepši i bolji. Nama je ovdje lijepo, osjećamo se kao dio ove zajednice, iako smo mala skupina.” – istakao je gvardijan fra. Franjo Radman.

Gradonačelnica Babić zahvalila se prisutnima na dolasku, a između ostalog kazala je: “Želim Vam dobrodošlicu sa željom da u zdravlju i veselju provedete Božične praznike i također sretnu Novu godinu svima, sa željom da Visoko uvijek ostane grad dobrih ljudi, grad u kojem živimo zajedno, u kojem ne živimo jedni pored drugih nego jedni sa drugima, u kojem dijelimo naše radosti i tuge, u kojem naše snove zajednički sanjamo i pravimo ovu našu životnu sredinu boljom i ljepšom za svakodnevnicu, sa namjerom da generacijama koje dolaze iza nas ostavimo čvrste mostove na kojim oni treba da grade novu budućnost. Ja sam sigurna da je naša dosadašnja saradnja bila dobra i hvala Vam na njoj, ali sam sigurna da će saradnja u narednom periodu biti još bolja, još jača, još snažnija i da će svi projekti koje smo započeli i oni koje imamo namjeru započeti biti i realizovani. Želim da kažem da ćemo se truditi da i u narednom periodu naša saradnja bude na zadovoljavajućem nivou i da sve ono što smo obećali našim građanima, zajednički realizujemo, te započnemo i zacrtamo nove i veće ciljeve.“

Image3

Press Grada Visoko