Gradonačelnica Babić boravila u prvoj zvaničnoj posjeti novoimenovanom ministru MUP-a ZDK Dariju Pekiću

U prvoj zvaničnoj posjeti ministru MUP-a ZDK Dariju Pekiću danas je boravila gradonačelnica Visokog Amra Babić, gdje je tema razgovora bila poboljšanje bezbjednosne situacije na području grada Visoko, kao i veća sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

Ministar MUP-a ZDK Dario Pekić je istakao zadovoljstvo ovom posjetom, te je ukazao na značaj uspješne saradnje kantonalne i lokalne vlasti u smjeru bržeg i efikasnijeg djelovanja i rješavanja čestih problema sa kojima se susreću građani Visokog.

Za naredni period najavljeni su novi zajednički projekti. Posebno su akcentirani projekti nastavka ugradnje sistema video nadzora, postavljanje radara na frekventnim saobraćajnicama, posebno u pravcu Kiseljaka (regionalni put R 443), nabavka nove opreme i konverzija sistema grijanja u zgradi PU Visoko.

Gradonačelnica Babić i ministar Pekić konstatovali su da je neophodno i dalje ulaganje u jačanje materijalno-tehničkih, a posebno kadrovskih kapaciteta MUP-a ZDK, a sve s ciljem stvaranja ugodnog i sigurnog ambijenta za život i rad stanovništva i privrednih subjekata sa područja grada Visoko.

Press Grada Visoko