NaslovnicaLokalne TemeGradonačelnic...

Gradonačelnica Amra Babić panelistkinja na regionalnom okruglom stolu u Prištini

U organizaciji Regionalnog ženskog lobija za mir, sigurnost i pravdu u jugoistočnoj Evropi (RŽL JIE) i UN Women Kosovo, te uz podršku švedske vlade, proteklog vikenda u Prištini (Kosovo) Gradonačelnica Visokog kao panelistkinja učestvovala je na regionalnom okruglom stolu s ciljem jačanja učešća žena u izgradnji mira.

Navedena aktivnost je održana u okviru UN Women projekta „Političko osnaživanje žena, učešće i doprinos mirovnim i bezbjedonosnim procesima na zapadnom Balkanu“. Pored navedenih organizatora, učešće na okruglom stolu uzele su predstavnice lokalnih žena iz 10 multietničkih opština na Kosovu, žene gradonačelnice iz regiona, nacionalne vlasti i međunarodne organizacije.

Ovim projektom i okruglim stolom određeni su zajednički prioriteti na izgradnji mira putem regionalne saradnje, te usvojene strategije u pomoći osnaživanja gradonačelnica i njihovom zajedničkom radu, nudeći konkretne politike i akcije koje će se podnijeti nacionalnim, regionalnim i međunarodnim vlastima.

 

Visoko.co.ba/Grad Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.