Građani ukazuju na problem: Psi lutalice ispred škole u Velikom Čajnu djeci otimaju hranu iz ruku, napadi sve učestaliji

Već mnogo puta ranije pisali smo o problemu pasa lutalica na području našeg grada, pa iako smo se nadali da će takvi tekstovi utjecati na rad nadležnih čini se da to nije slučaj. Broj pasa lutalica na našim ulicama svakodnevno se povećava, uprkos postojanju azila za zbrinjavanje pasa lutalica u naselju Kralupi, koje održava Udruženje građana “Sretna šapa”.

Građani su sve više u strahu, posebno za najmlađe kategorije stanovništva, a posljednji ovakav primjer neposredne ugroženosti mladih stiže nam iz dvorišta Osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić” u Velikom Čajnu.

“Napadi pasa lutalica na učenike ove škole sve su učestaliju, pri čemu bukvalno otimaju hranu djeci iz ruku. U posljednje vrijeme učliteljice su prinuđene držati djecu u nastavnim klupama čitavo vrijeme nastave, bez velikog odmora. Dobili smo obećanje od uprave škole, još na početku školske godine, da će riješiti ovaj problem, no do dana današnjeg ništa nije riješeno. Vjerovatno je uprava škole pod dirigentskom palicom korumpirane vlasti u Visokom”, istaknuo je jedan od nezadovoljnih čitatelja našeg portala, koji je želio ostati anoniman.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.