NaslovnicaLokalne TemeGrađani ogorč...

Građani ogorčeni: Visoko Ekoenergija seli prodajno mjesto za kupovinu plina u Topuzovo Polje

Brojni građani javili su se na adresu naše redakcije prethodnih dana ogorčeni zbog odluke Javnog preduzeća Visoko Ekoenergija o selidbi prodajnog mjesta.

Naime, iz ove kompanije obavijestili su prethodnih dana svoje korisnike da se od 2. augusta 2019. godine prodajno mjesto sa sadašnje lokacije, u Naselju Luke II/16, seli u sjedište preduzeća.

“Novo prodajno mjesto na adresi Kakanjska br. 4 (bivše prostorije Vitexa) počinje sa radom u ponedjeljak, 5. augusta 2019. godine”, stoji u saopćenju iz JP Visoko Ekoenergija.

Ovo je posebno nonsens ukoliko znamo da se najveći broj korisnika usluga ovog preduzeća nalazi u najužem centru grada ili u Naselju Luke, te su brojni građani istaknuli kako će im selidba prodajnog mjesta stvoriti dodatne probleme budući da se nalazi izvan grada.

Posebnu zabrinutost istaknuli su stariji građani, penzioneri, kojima će od sada kupovina plina predstavljati pravu avanturu, s obzirom da velika većina njih neće moći otići i kupiti osnovni ogrijev tokom zimskih dana, posebno oni sa poteškoćama u kretanju ili oni koji sebi ne mogu priuštiti, pored svih drugih životnih troškova, odlazak u Topuzovo Polje automobilom ili taksijem.

Ukoliko se sjetimo nedavnih saopćenja gradskih vlasti u Visokom, koje su zahtijevale da Zeničko-dobojski kanton sufinansira korištenje plina na području naše općine, po uzoru na Kanton Sarajevo, vidjet ćemo ustvari i svu nelogičnost postupaka javnog sektora koji na jednoj strani, navodno, traži pomoć za građane, a na drugoj direktno otežava građanima kupovinu ovog važnog energenta.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.