NaslovnicaZDKGrad Zenica z...

Grad Zenica zahtjeva od Vlade FBiH izmjenu Uredbe o zagađivačima

Grad Zenica uputio je Vladi Federacije BiH inicijativu za stavljanje van snage Zakona o izdvajanju i usmjeravanju dijela prihoda preduzeća ostvarenih radom termoelektrana, te donošenje nove Uredbe o vrstama naknada i kriterijima za obračun naknada za zagađivače zraka.

Kako je pojašnjeno u inicijativi, postojeća uredba u dosadašnjoj četverogodišnjoj praksi nije postizala nikakve očekivane rezultate.

Zbog svega navedenog, traži se od Vlade FBiH da pokrene hitnu proceduru stavljanja van snage Zakona o izdvajanju i usmjeravanju dijela prihoda preduzeća ostvarenih radom termoelektrana, budući da ga smatraju neustavnim i diskriminatornim.

U svom dopisu primjedbe su potkrijepili navodeći za primjere ArcelorMittal Zenica, Termoelektrane Kakanj i Tuzla, naglasivši kako stiču dojam da su se naknade utvrđivale za državne privredne subjekte koji su zagađivači.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.