Lokalne TemeGrad Visoko se predstavio na Danima dijaspore u Sarajevu

Grad Visoko se predstavio na Danima dijaspore u Sarajevu

U organizaciji Bosna International Foruma u Sarajevu se održavaju prvi Dani dijaspore, s ciljem promovisanja EXPO bh. gradova 2022, lokalnih zajednica kroz izložbu eksponata, proizvoda, specifičnosti, ali i turističke, privredne, kulturne i druge potencijale po kojima je lokalna zajednica prepoznatljiva u Bosni i Hercegovini i svijetu. Cilj projekta je bio spajanje dijaspore s lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini.

Ovoj predivnoj manifestaciji podršku je dala i Gradska uprava Visoko, kojom prilikom je Grad Visoko imao i svoj štand gdje su predstavljeni potencijali našeg grada, a tu su bili i predstavnici Zavičajnog muzeja Visoko i Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”, dok su sjajan nastup imali i članovi KUD “Visoko”.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE