Grad Visoko ponovo u projektima prekogranične saradnje

U organizaciji Grada Šapca u Republici Srbiji, gradonačelnica Visokog g. Amra Babić kao panelistkinja, učestvovala je na  završnoj konferenciji projekta: „Podrška razvoju obrazovanja i zapošljavanja SEED STEP II” , koji za cilj ima promociju zapošljavanja i samozapošljavanja žena i mladih.

U posljednjem panelu konferencije na temu :” Vrijednost umrežavanja – učenje jednih od drugih” , učesnici su bili pored gradonačelnice i g. Ivana Trupin  zamjenica gradonačelnika grada Nova Gradiška iz Republike Hrvatske, g. Islam Husaj predsjednik Skupštine grada Peci sa Kosova, g. Nemanja Pajić predsjednik Skupštine grada Šapca iz Republike Srbije, g. Manjola Stefani savjetnica u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja u Tirani, Republika Albanije te g. Dejan Savić, načelnik za privredu grada Bijeljine, BIH.

U svome izlaganju gradonačelnica Babić je istakla da su vrijednosti prekograničnog umrežavanja gradova i općina ne samo prenos znanja i iskustava te zajedničko apliciranje prema fondovima EU i ostalim donatorskim razvojnim fondovima, nego i ekonomsko osnaživanje lokalnih samouprava i poboljšanje standarda građana  sa ciljem dugoročne stabilnosti, mira i saradnje u regionu zemalja Jugoistočne Europe.

Press Grada Visoko