NaslovnicaLokalne TemeGrad Visoko i...

Grad Visoko ima drugi najveći budžet unutar ZDK-a

U većini gradova i općina unutar ZDK-a usvojeni su budžeti za 2023. godinu. Prema informacijama do kojih je došao portal Visoko.co.ba, Grad Visoko ima drugi najveći budžet, odmah iza Grada Zenice unutar našeg kantona.

Podsjećamo, na 22. redovnoj sjednici usvojen je Nacrt budžeta Grada Visoko za 2023. godinu.

Naime, budžet Grada Visoko za 2023. godinu iznosi 34.980.000 KM, od čega je 10 miliona kreditnih sredstava, a ta sredstva će se prema riječima gradonačelnika Mirze Ganića koristiti za finansiranje infrastrukturnih projekata.

U odnosu na 2022. godinu, budžet je veći za devet miliona KM.

“Gdje god krenete sa aspekta infrastrukture, mi imamo problem. Mi bismo sa 10 miliona KM sigurno realizovali 20 miliona KM u odnosu na cijene koje su trenutno. I što prije riješimo infrastrukturne probleme, ne da ćemo uštedjeti na kamati, kolika god da je ona, nego ćemo uštedjeti na inflaciji koja se dešava, jer konstantno imamo poskupljenja. Ono što smo bili ugovorili prošle godine, imali smo problem u realizaciji početkom ove godine, jer su poskupljenja bila 30 posto, a nikad niti jedna kamata nije tolika da odstupa na ovo što je trenutno”, poručio je gradonačelnik Visokog na ovoj sjednici Gradskog vijeća Visoko koja je održana 29. decembra 2022. godine.

Visoko.co.ba / Redakcija

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.