NaslovnicaLokalne TemeGrad Visoko b...

Grad Visoko bilježi prosjek izvoza u iznosu od 8.005,17 KM po stanovniku, a uvoza 8.251,98 KM po stanovniku

Grad Visoko ima odliĉne predispozicije za ekonomski razvoj s obzirom na geografski položaj, stepen razvijenosti poduzetničkog sektora, blizinu strateških putnih komunikacija, inicijativu privatnog sektora, kao i spremnost (barem prema dosadašnjim najavama op.a.) “odgovornih” da razviju pravne, institucionalne i sve druge potrebne okvire za uspješnu saradnju javnog i privatnog sektora i stvaranje ambijenta za razvoj privrede na podruĉju Grada Visoko i regije kao cjeline.

Treba istaknuti, da su u gradu Visoko locirane poslovne (industrijske) zone razliĉitih namjena koje su proizvodno-trgovaĉkog karaktera.

S obzirom na privrednu strukturu grada Visoko, gdje dominiraju mala i srednja preduzeća (SMEs), ona su dominantna i u poslovnim zonama.

Prema zvaničnim podacima do kojih smo došli, grad Visoko zabilježio je prosjek izvoza po stanovniku u iznosu od 8.005,17 KM, a uvoza 8.251,98 KM po stanovniku u 2020. godini.

N. K. / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.