NaslovnicaBiHPolitikaGovedarica: N...

Govedarica: Nismo razgovarali o koaliciji sa SNSD-om

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica tvrdi da iz Saveza nezavsnih socijaldemokrata (SNSD) nisu dobili zvaničnu ponudu za koaliciju te da o tome nisu danas ni razgovarali na višesatnoj sjednici Glavnog odbora stranke.

Kaže da mu je to stranačko tijelo dalo povjerenje da radi na jedinstvu stranke, a Predsjedništvo SDS-a “da optimalno pozicionira stranku, vodeći računa o izbornoj platformi i načelima i programskim principima, koji su rečeni tokom izborne kampanje”.

– Na tim programskim principima spremni smo da razgovaramo s drugim političkim strankama – rekao je Govedarica, nakon osmosatnog zasjedanja Glavnog odbora SDS-a.

Dobio je mandat da formira tim koji će biti zadužen za analizu izbrornog rezultata, a za decembar je najavio raspisivanje odluke o redovnim unutarstranačkim izborima.

Kaže da u Glavnom odboru SDS-a smatraju da su izbore, 7. oktobra, pratile brojne neregularnosti, o čemu su dostavili dokaze Centralnoj izbornoj komisiji, koja ih je odbila te će uputiti žalbe i prigovor kod drugih nadležnih institucija.

Govedarica je izrazio žaljenje što su članovi Glavnog odbora SDS-a iz Doboja u jednom mometu napustili sjednicu, te je najavio da će s njima razgovarati narednih dana.

Svi članovi i dva potpredsjednika GO SDS-a iz regije Doboj napustili su sjednicu Glavnog odbora SDS-a, među kojima i Boris Јerinić, aktuelni zamjenik ministra odbrane BiH, koji je kao razlog naveo to da atmosfera nije bila demokratska.

Za pojedine medije u RS je kazao i da je na sjednici kritikovan dobojski SDS, umjesto diskusije o odgovornosti stranačkog rukovodstva za najlošiji izborni rezultat u istoriji.

Previranja u SDS-u intenzivirana su nakon izbora, posebno zbog pitanja da li će ta stranka pristati na koaliciju s SNSD-om na nivou BiH.

Za razgovore s SNSD-om u proteklom periodu su se javno izjasili funkioneri SDS-a iz prve postave stranke, Mićo Mićić, Obren Petrović, Milovan Bjelica.

Protiv te koalicije su se danas izjasnili i pojedini članovi banjalučkog odbora SDS-a, dajući podršku Govedarici, koji je jučer smijenio potpredsjednika SDS-a Kostadina Vasića, nakon njegovih tvrdnji da Govedarica, Mladen Bosić, Dragan Mektić i Aleksandra Pandurević “po nalogu nekih međunarodnih bezbjednosnih agencija, rade protiv srpskog jedinstva”.

U blizini banjalučkog sjedišta SDS-a večeras je intervenisala i policija, te pretresla dva automobila novosadskih registarstkih oznaka, ali nisu zvanično potvrdili da li to ima veze s nekim ljudima bliskim ovoj stranci.

Govedarica je rekao da ne zna šta se dešavalo, ali da, kako je naveo, mora da vodi računa o svojoj bezbjednosti.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.