NaslovnicaBiHPolitikaGovedarica: J...

Govedarica: Ja sam čovjek koga je narod birao

Lider SDS-a Vukota Govedarica optužio je večeras u Banjoj Luci vlast u RS-u da je pokrala izbore i rekao da je on izabran za predsjednika RS-a.

Hoće da zna, kaže, koliko je bilo lažnih glasačkih listića 7. oktobra.

– Tražimo da se prebroje svi glasački listići i da nađemo one lažne, koji su ubačeni 7. oktobra. Osjećam volju naroda koja je slobodno izažena i da sam ja čovjek kojeg je narod birao. Nisam ja pokraden, već je brutalno pokradena volja naroda i učinit ćemo sve da utvrdimo istinu – tvrdi Govedarica.

U obraćanju okupljenima na glavnom banjalučkom trgu, na skupu grupe “Pravda za Davida”, kazao je „kako narod nema budućnost s onima koji skrivaju ubistvo Davida Dragičevića“.

– Poručujem zlu da će biti pobijeđeno, a dobro nagrađeno – istakao je i dodao da vjeruje u RS u kojoj svi imaju jednaka prava i odgovaraju za ono što su radili.

– Hoćemo da živimo kao slobodni ljudi u RS – rekao je Govedarica i dodao da on ne trguje politikom te je  negirao navode da hoće da se nagodi za određenu poziciju u javnom preduzeću u RS-u.

Davor Dragičević je dao novi rok, sada do 14. novembra do 18 sati, da se riješi slučaj ubistva njegovog sina Davida.

U protivnom on će predvoditi, kako kaže, svoj narod.

– Ako vi ne budete uradili sve što trebate, ja ću lično povesti svoj narod i ljude iza mene u borbu na život – rekao je Dragičević i dodao da traži konkretna rješenja, te da njemu ne trebaju ni advokati.

Na večerašnjem okupljanju u centru Banje Luke, Dragičević je osporavao institucije RS, te optuživao policiju da je umiješana u ubistvo njegovo sina.

On je okupljenim građanima Vukotu Govedaricu najavio kao „naš predsjednik“.

– Vukota od sutra se počni ponašati kao naš predsjednik. Povedi narod, ako ti nećeš, ja ću – rekao je Dragičević.

Po preliminarnim podacima Centralne izborne komisije BiH, Govedarica je na drugom mjestu po broju glasova osvojenih na izborima 7. okotbra za nivo predsjednika RS.

Kandidatkinja SNSD-a Željka Cvijanović dobila je više od 29.000 glasova birača nego Govedarica.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.