NaslovnicaLokalne TemeGosti iz Bahr...

Gosti iz Bahreina zainteresovani za pomoć pri izgradnji Islamskog centra sa džamijom u Lukama

Yusuf Abdula Al Mahmeed i Yusuf Ahmed Ahmedi iz Kraljevine Bahrein danas su posjetili Gradsku upravu Visoko gdje su se sreli sa gradonačelnikom Mirzom Ganićem, kao i predstavnicima Medžisa Islamske zajednice Visoko. Tema ovog sastanka bila je izgradnja Islamskog centra u naselju Luke, jer su gosti iz Bahreina zainteresovani da svojim konekcijama pomognu izgradnju ovog objekta. – Čast mi je bila ugostiti predstavnike Medžisa IZ Visoko, kao i drage goste iz Bahreina. Mi imamo izuzetnu saradnju sa Medžlisom IZ Visoko, a tokom sastanka smo imali priliku i prezentirati im projekat budućeg Islamskog centra u Lukama. Veliki značaj ima izgradnja ovakvog objekta u Lukama, a pored samog vjerskog značajan je i arhitektonski izgled koji bi uljepšao ovaj dio grada. – istaknuo je gradonačelnik Mirza Ganić. Gosti su kazali da našu zemlju smatraju svojom drugom domovinom, a pored pomoći u izgradnji vjerskih objekata, interesantna je u ekonomska saradnja koju je moguće napraviti sa Kraljevinom Bahrein. Uime Medžlisa Islamske zajednice Visoko goste je poselamio i Midhat ef. Čakalović, a nakon sastanka u Gradskoj upravi obišli su i lokaciju u naselju Luke na kojoj bi trebao da bude izgrađen Islamska centra sa džamijom.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.