NaslovnicaBiHGorivo jeftin...

Gorivo jeftinije za pet feninga

Vozačima tokom sedmice stiže olakšanje za njihov budžet, jer se na svim benzinskim pumpama u Federaciji BiH očekuju niže cijene naftnih derivata za pet feninga po litru. Razlog pada cijena ovog energenta je stabilizacija cijena sirove nafte na svjetskom tržištu, tako da će rafinerije cijene BMB 95 i dizela sniziti i na našim pumpama. U Federalnom ministarstvu trgovine sredinom prošle sedmice počeli su pristizati zahtjevi distributera za korekcije cijena. Kako su nam kazali u ovom ministarstvu, pravilo je da se nove cijene njima dostave četiri dana ranije, a tek onda korigiraju cijene. Ovo je drugo pojeftinjenje goriva za četiri i po mjeseca. Na benzinskim pumpama također su nam potvrdili da bi idućih dana trebalo pojeftiniti gorivo. Istakli su da je do korekcije cijena BMB 95 i dizela jučer došlo i na benzinskim pumpama u Hrvatskoj za desetak feninga.

(avaz)

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.