Stavite veliki lonac vode na srednje jaku vatru. Kada ona proključa, dodajte so, biber i kašiku maslinovog ulja. Tvrdi da je najbolje jedan dio tjestenine ostaviti u loncu i pustiti da se rastopi u vodi umjesto da je prepolovite.
Različite vrste tjestenine imaju različito vrijeme kuhanja, a Gordon dodaje da je važno da se pridržavate vremena koje je navedeno na pakovanju. Najbolje bi bilo da podesite tajmer.
Nakon što je tjestenina skuhana, iscijedite je te dodajte još soli, bibera i kašiku maslinovog ulja. Ramsay navodi da se ona zahvaljujući maslinovom ulju neće lijepiti.
Iako su mnogi pesimistični po pitanju korištenja baš ove namirnice prilikom kuhanja tjestenine, slavni kuhar navodi da je baš ona zaslužna za savršen okus.
Visoko.co.ba/klix.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.