Godinu dana nerada

GODINU DANA NERADA Kliknite na link i pitajte parlamentarce zašto primaju plate i kada ne rade

Prije godinu dana, 7.10. 2018. godine, građani Bosne i Hercegovine birali su novu vlast na Opštim izborima.

Godinu dana kasnije, oni koji su dobili povjerenje građana, nisu formirali Savjet ministara Bosne i Hercegovine, ni Vladu Federacije BiH.

Nisu donijeli nijedan novi zakon, niti izmijenili postojeći.

Na čekanju su i svi drugi bitni dokumenti, inicijative, sporazumi, budžeti, ekonomski projekti koji se sufinansiraju ili finansiraju iz budžeta BiH.

Ostali smo uskraćeni i za glas u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, ali i za milionska sredstva kojima je plaćen njihov nerad.

I nisu u pitanju samo plate, tu su i paušali, novac za odvojeni život, prevoz, smještaj, topli obrok, dnevnice za službena putovanja…

Ukupna primanja poslanika i delegata, kreću se od 4.800 konvertibilnih maraka do 6.500 KM, pokazala je analiza Centra civilnih inicijativa (CCI). I najviša su u regiji. U isto vrijeme minimalac u BiH iznosi nešto više od 400 maraka, a najniža penzija nije ni dosegla navedenu brojku.

Mi smo ranije pitali parlamentarce kako je primati platu za nerad, a to možete učiniti i vi ukoliko kliknite na OVAJ link. 

Procedura je jednostavna –  izaberite parlamentarca ili parlamentarku i direktno ih pitajte za šta primaju platu, ali i sve ostalo što vas zanima i što želite znati! 

Na ovoj stranici vidjećete i ko od entitetskih i državnih parlamentaraca komunicira sa građanima, a ko ignoriše one koji su im dali svoje glasove na izborima.

Buka