NaslovnicaLokalne TemeGodinama zapo...

Godinama zapostavljena od vlasti: Kada će biti sanirana Špiljakova ulica koja vodi do najvećeg romskog naselja u Visokom?

U danima proteklog vikenda u naselju Ljetovik gdje žive visočki Romi, mještani su organizovali radnu akciju kako bi sanirali havarisanu putnu infrastrukturu.

Kako su kazali za portal Visoko.ba, na ovo su bili primorani jer je godinama ovo naselje potpuno zanemareno od lokalne vlasti.

“Ulica Špiljakova, koja izgleda očajno je samo dio problema koji je puno veći i uključuje pse lutalice, zapuštenu kanalizaciju i slivnike, nepostojanje adekvatnih potpornih zidova”, kazao nam je Kenan Z. koji je i organizovao ovu radnu akciju.

Foto: Visoko.ba
Foto: Visoko.ba

Prema njegovim riječima, i vlast koja je smijenena još 2020. godine, kao i ova aktuelna, već su nekoliko puta dolazili i “obećavali” da će se ulica Špiljakova rekonstruisati kako bi se osigurali osnovni uvjeti stanovnicima iz ovog visočkog naselja – ali do toga NIKADA nije došlo.

Podsjećamo, gradski vijećnik Admir Babić (SDP) još je polovinom 2021. godine uputio inicijativu da se izvrši sanacija ulice Špiljakova, odnosno sanacija udarnih rupa u ovoj ulici, ali to da danas nije urađeno.

Foto: Visoko.ba
Foto: Visoko.ba

“U našoj ulici osim potpuno uništenog asfalta, slivnici su uglavnom van funkcije, pa tako imamo velike probleme sa bujicama pri svakoj kiši, kao i protekle sedmice. Primorani smo da sami koliko možemo saniramo ulicu jer je voda počela zbog jakih kiša ulaziti u kuće nekih od komšija”, istakao je za portal Visoko.ba mještanin Kenan Z.

Naim K. / Visoko.ba

 

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.