NaslovnicaZDKSaopćenjaGO SDP Zenica...

GO SDP Zenica: Napadi, prijetnje i prijeteće poruke prema članovima rukovodstva GO SDP Zenica nakon objave saopćenja o sukobu interesa tužioca Branislava Tomaša

GO SDP BiH Zenica najoštrije osuđuje napade,prijetnje i prijeteće poruke koje su upućene prema članovima rukovodstva Gradske organizacije poslije objave Saopćenja u kojem je Gradska organizacija ukazala na klasični sukob interesa tužioca Kantonalnog Tužilaštva ZDK Branislava Tomaša u predmetu Krivične prijave protiv bivšeg inspektora FUP-a Edina Kovača koji je uz veliki broj dokaza i izjava svjedoka optužen da je “montirao proces” protiv Senaida Begića bivšeg direktora ZZO ZDK i Zastupnika u PD Parlamenta FBiH.

Prijetnje članovima rukovodstva GO SDP Zenica su upućene od strane bivšeg inspektora FUP-a, a sada advokata Slavena Tomaša, inače sina tužioca Branislava Tomaša!
Odmah po dobijanju prijetnji i prijetećih poruka napadnuti članovi rukovodstva GO SDP Zenica su iste prijavili MUP-u ZDK, o čemu su od strane policije sačinjene pojedinačne službene prijave i uzete izjave !

GO SDP Zenica očekuje da MUP ZDK i Tužilaštvo ZDK hitno reaguju po zaprimljenim prijavama i uzetim izjavama napadnutih članova rukovodstva , jer iste imaju obilježja krivičnih djela.

Želimo da vjerujemo da živimo u pravnoj državi u kojoj su zagarantovani sloboda govora i sloboda mišljenja. Gradski odbor SDP Zenica daje punu podršku Senaidu Begiću u njegovoj pravnoj borbi s porukom da nas nikakve prijetnje i pritisci neće spriječiti u borbi za pravdu i istinu!

GO SDP BiH Zenica / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.