Lokalni izboriGO SDP Visoko: Pokazali smo da može drugačije!

GO SDP Visoko: Pokazali smo da može drugačije!

U posljednjih 30 dana smo pokazali da je moguće voditi političku kampanju bez ugrožavanja građana. Naša kampanja je bila potpuno u skladu sa svim donesenim mjerama sprečavanja širenja virusa COVID-19. Iako smo planirali održavati skupove, zbog povećanog broja zaraženih otkazali smo sve događaje koji bi podrazumijevali okupljanje više ljudi, čak i na otvorenom prostoru.

Insistirat ćemo da neodgovorni politički subjekti koji su održavali masovne skupove u toku predizborne kampanje preuzmu odgovornost za način vođenja kampanje koji je potencijalno ugrozio zdravlje svih građana i građanki.

Sigurnost, zdravlje i život naših sugrađana i sugrađanki su nam bili na prvom mjestu. Zbog toga smo podijelili oko 2000 maski našim sugrađanima i sugrađankama. Jedina smo stranka čiji su zastupnici u državnom i federalnom parlamentu, Nermin Nikšić, Saša Magazinović i Jasmina Zubić učestvovali u kampanji bez da su promovisali sebe. Promovisali su naš program i kandidate/kandidatkinje i razgovarali su sa sugrađanima i sugrađankama.

RTV Visoko je organizacijom debata Gradsko vijeće postavila u drugi plan. Zbog toga smo sami ponudili da organizujemo debatu za kandidate/kandidatkinje za Gradsko vijeće, ali se većina drugih stranka nije odazvala našem pozivu.

Jedina smo stranka koja je imala konkretan, ostvariv i originalan program koji ćemo provoditi u Gradskom vijeću. Ne želimo nuditi Visokom rješenja koja neće biti u skladu sa zakonom, a ovaj izbor gradonačelnika/ce je protivustavan. Vratit ćemo dostojanstvo i svrhu Gradskom vijeću, koji je organ donošenja odluka. Svaka odluka koja se donese van Gradskog vijeća, a nije nadležnost izvršne vlasti, je sramotna za demokratiju u Visokom i nametanje je samovolje gradonačelnika ili gradonačelnice.

Svojim programom i odlukom da se posvetimo radu Gradskog vijeća i odgovornim vođenjem kampanje pokazali smo da nam je opće dobro građana i građanki Visokog na prvom mjestu, bez kompromisa!

Dosljedno s karakterom!

 

Visoko.co.ba/GO SDP Visoko


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE