GO SDA proslavlja 30 godina postojanja u Visokom: Naš cilj – očuvanje BiH i njenih vrijednosti je ostvaren

Danas se navršava 30 godina od Osnivačke skupštine SDA Visoko. U političkim prilikama kakvima smo bili izloženi u tom vremenskom razdoblju, s ponosom možemo reći da smo ostvarili prioritetne ciljeve – sačuvali smo Bosnu i Hercegovinu u njenim avnojskim granicama, vratili smo ime jeziku i naciji, učestvovali smo u formiranju časne Armije Republike Bosne i Hercegovine, odbranili smo pravne i humanističke tekovine savremene politike i principa čovječnosti, sačuvali multietičnost i multikulturalnost Visokog i domovine.

Kontunuirano radimo na poboljšanju uslova življenja i opstojnosti, borimo se za bolje sutra sve naše djece, za sigurno starenje naših veterana, za život dostojan čovjeka.

Osnivačka skupština, o kojoj govore njeni osnivači, njeni prvi članovi, bila je pobjeda svjetla nad mrakom, pobjeda slobodarstva i demokratije. U ime svega nabrojanog, u ime ljubavi prema domovini, poštovanja prema šehidskoj krvi kojom je ova zemlja natopljena, želimo našim osnivačima, svim našim članovima i simpatizerima čestitati tridesetu godišnjicu osnivanja SDA Visoko.

 

Visoko.co.ba/Mirza Ganić Predsjednik GO SDA Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.