NaslovnicaPreporukaGlumica Angel...

Glumica Angelina Jolie u Lavovu gdje je posjetila raseljene Ukrajince

Holivudska zvijezda Angelina Jolie, izaslanik Visokog komesarijata UN za izbjeglice, boravila je danas u iznenadnoj posjeti Lavovu, na zapadu Ukrajine, gdje je razgovarala sa raseljenim licima.

“Za sve nas je posjeta bila iznenađenje”, napisao je na Telegramu guverner Lavovske oblasti Maksim Kozicki, koji je prenio fotografije i video snimke na kojima se glumica igra sa djecom i pozira sa volonterima.

Glumica je u bolnici posjetila djecu povrijeđenu u bombaškom napadu 8. aprila ispred stanice Kramatorsk na istoku zemlje.

Angelina Jolie razgovarala je sa Ukrajincima koji su morali da bježe iz zone borbenih dejstava i sa volonterima koji pružaju psihološku pomoć raseljenim licima na željezničkoj stanici u Lavovu.

Više od 7,7 miliona ljudi napustilo je svoje domove od početka ruske invazije 24. februara, ali su i dalje u Ukrajini, prema podacima Međunarodne organizacije za migracije.

Više od 5,4 miliona Ukrajinaca je napustilo svoju zemlju.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/Beta

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.