Glasajte za Jones i Gajić: Zmajice u izboru za najbolju košarkašicu Eurobasketa

U konkurenciji 13 imena

Još jedno veliko priznanje stiže za bh. košarku.

Marica Gajić i Jonquel Jones ušle su u izbor za najbolju košarkašicu Eurobasketa, a i vi možete glasati za naše heorine na OVOM LINKU.

Pored naših reprezentativki u konkruenciji za najbolju koašrkašicu turnira su Emma Meesseman (Belgija), Alexanria Bentley (Bjelorusija), Maryia Papova (Bjelorusija), Astou Ndour (Španija), Sandrine Gruda (Francuska), Sarah Michel (Francuska), Raisa Musina (Rusija), Maria Vadeeva (Rusija), Tina Krajišnik (Srbija), Sonja Vasić (Srbija) i Frida Eldebrink (Švedska).

Prema trenutnim galsovima Jones je lider sa 30% glasova dok Gajićeva ima 12 % glasova fanova.

Podsjetimo, naše košarkašice danas igraju duel četvrtine finala Eurobasketa protiv selekcije Francuske, a prvih šest ekipa izborit će plasman na Mundobasket.

Bosna i Hercegovina je šesta reprezentacija Evrope!

U dosadašnjem toku turnira, Zmajice su ostvarile tri trijumfa i jedan poraz i zauzimaju šestu poziciju na novoj FIBA Power ranking listi.

Prva je selekcija Francuske ispred Srbije i Belgije, a ispred BiH su Španija i Rusija, što dovoljno govori u kakvom se društvu nalazi naša selekcija.

Pred početak Eurobasketa bili smo na FIBA svjetskoj listi na 34. pozicji, a na FIBA Europe listi na 21. poziciji i tu ćemo dosta napredovati kada se obračunaju svi poeni.

Očekivati je da Bosna i Hercegovina bude u TOP 20 svjetskih selekcija i u TOP 10 evropskih selekcija, što bi bilo olakšavajuće pred žrijeb narednih kvalifikacija za Eurobasket.

SportSport