Glasaj poltronski i budi poslušni sluga kontra interesa Visokog

Ne glasajte više visočki jer je to samo glas za paušal nedoraslih zastupnika

751

Bilo je to ako se dobro sjećam prije dvije godine kada je Vlada ZDK na čelu sa SDP-om željela ukinuti bolnicu u Tešnju i tako ostaviti primat Zenici. Tada se javila jaka građanska inicijativa u ovom gradu na čelu sa SDA i jedinstveni su u Skupštini ZDK oborili pokušaj ukidanja bolnice u svom gradu.

Zašto spominjem opet Tešanj i opet ga upoređujem s nama (kad kažem nama mislim na onaj normalniji dio Visokog koji nije pristao da bude sluga bilo kome u Zenici i Sarajevu i Turskoj). Svjedočili smo jednom sramotnom činu Visočana koje smo birali na proteklim izborima i poslali ih u zakonodavnu vlast ZDK-a. Ne ulazeći u suštinu Član 79. i ne upuštajući se u njegovo tumačenje, a vezano za validnost glasanja Lejle Imamović iz DF-a, odnosno Senada Karavdića iz SDA u konačnici Visoko, tačnije Porječani odnosno područna škola u Porječanima zbog tih glasova neće dobiti 70.000KM za završetak radova kako bi djeca narednu školsku godinu dočekala u normalnim uslovima.

E sad se vraćamo na ono “Glasaj Visočki”. Zašto bi više ikad i bilo ko glasao “Visočki”???!!! Da bi neko od trenutnih 7 “visočkih” zastupnika u Skupštini ZDK imao cca 800KM paušala i sigurnih primanja naredne četiri godine? Jel to “Visočki”!?. Odmah nakon izbora pisali smo o tome da sad oni koje smo izgurali glasovima i kampanjom u Skupštinu ZDK sada treba Visokom adekvantno da uzvrate. A evo kako nam vraćaju. Ne glasaju za visočke interese i interese djece koja pohađaju osnovnu školu u Porječanima! Ako se možda na taj način iz nekog razloga svete Refiku Kurgašu ili bilo kome drugom iz Fondacije “Mi za djecu” izabrali su najgluplji mogući način. Ako zbog stranačke discipline ne smiju od nekoga nadređenog, bilo bi lijepo da to znamo i da ne računamo na takve! U svakom slučaju velika je drskost, sramota i bezobrazluk uzeti glasove u Visokom, otići u kantonalnu vlast, a onda raditi protiv Visokog! Bruka i sramota!

Znaju se nekada dičiti oni koji žive u prošlosti o nekakvoj “Visočkoj školi”. To više ne postoji, nije čak ni “naam” od toga ostao. Danas su na sceni oni sa pognutom glavom i povijenim leđima, obične političke sluge koj čuvajući svoje guzice rade protiv Visokog.

Podsjećamo, nije ovo prvi put da se dešava nešto slično. U prošlom sazivu Skupštine ZDK “Visočani” iz SDA su također glasali protiv visočkih interesa na primjeru „Dnevnog centra za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama u Dobrinju“. S tim da ovdje treba naglasiti suprotan primjer od ovoga sa posljednje sjednice Skupštine ZDK. Tada je Meldina Ugarak (SBB) suprotno glasanju njenog kluba i stranke iz koje dolazi glasala u interesu Visokog. Ali ni u tom slučaju kao i u slučaju škole u Porječanima nije ostvaren visočki interes. Politički smo diletanti, nedorasli i smiješni u odnosu na ozbiljne predstavnike koje drugi gradovi iz ZDK šalju da im zastupaju interese u kantonu.

Stoga ja koji sam vas putem ovog medija i najviše pozivao da na izborima glasate visočki, sada kažem, nemojte te više da radite! Nema potrebe, jer očito je da oni koje biramo i koje svojim glasovima šaljemo u vlast ne znaju i neće da zastupaju visočke interese. Njih zanimaju samo paušali i rad u Komisijama koji se također dodatno plaća, dok ih Visoko zanima kao i Dodika Sarajevo.

Komentari

komentara