Glas za SDA je glas za razvoj infrastrukture u obrazovanju

Prije par mjeseci osigurali smo 20.550,00KM za sanaciju mokrog čvora u Gimnaziji Visoko. Danas smo prisustvovali svečanom potpisivanju ugovora sa izvođačem radova.

Ovo je poseban trenutak kada implementirate ono što ste obećali. Mi obećavamo, ali Boga mi i realizujemo obećanja! Nismo spletkaroši niti smutljivci, nikog ne potcjenjujemo, cijenimo svakog ko doprinese 1KM, a kamo li više!

Za Gimnaziju Visoko ranije su odobrena finansijska sredstva u iznosu od 157.500,00KM za utopljavanje zgrade čija će realizacija uskoro uslijediti.

Cijeneći značaj Gimnazije Visoko za odgojno-obrazovni proces, SDA obećava da će ako Bog da kada pobijedi uložiti dodatna finansijska sredstva za izgradnju fiskulturne sale za Gimnaziju Visoko.

Gimnazija Visoko je daleko poznata škola, kako po nastavnom kadru, tako i po znanju učenika. Vrlo često su učenici Gimnazije Visoko i najbolji studenti na različitim fakultetima, te je to dodatni motiv da se nastavi sa ulaganjima u ovu cijenjenu ustanovu.

Pored Gimnazije Visoko u toku je implementacija obećanih finansijskih sredstva u iznosu od 61.000,00KM za rekonstrukciju fiskulturne sale u OŠ Musa Ćazim Čatić u Velikom Čajnu. Uskoro se očekuje završetak radova i svečano puštanje u upotrebu!

Svakako vrijedno pomena su i ulaganja u ovoj godini za izgradnju OŠ Mula Mustafa Bašeskija i ograde u područnoj školi u Poriječanima u iznosu od 111.000,00KM.

Ko ne želi da vidi, neka žmiri!

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.