Glas za SDA je glas za narod

GLAS ZA SDA JE GLAS ZA NAROD

Sinoć je održan predizborni skup SDA Visoko u Gračanici. Sjajna atmosfera, ogromna pozitivna energija svjedoči ako Bog da izbornoj pobjedi SDA.

Građani prepoznaju iskrene, poštene, mlade i stručne kandidate SDA Visoko, kao što prepoznaju da se SDA kao najozbiljnija i najorganizovanija stranka zalaže za državu i njeno jačanje.

SDA nudi konkretne programe, vodi odgovornu politiku i interes države na prvom mjestu.

Naš cilj je BiH kao moderna i prosperitetna država u kojoj će Bošnjaci, Srbi, Hrvati i svi ostali građani biti ravnopravni na svakom njenom pedlju, u kojoj niko neće biti diskriminisan na osnovu vjere, nacije, uvjerenja i bilo čega što nas naizgled razlikuje jedne od drugih, a što zapravo čini ovu zemlju jedinstvenom i na šta trebamo biti ponosni.

Taj cilj ćemo, uz političku mudrost, i ostvariti.

Na predizbornom skupu u Gračanici prisustvovali su i osnivači SDA Visoko (Mirsad ef. Mahmutović, Ševko Bešlagić, Džemal ef. Salihspahić i Salih Lemeš), a građanima su se obratili Mirsad ef. Mahmutović i Džemal ef. Salihspahić.

Mirsad ef. Mahmutović je istakao da vjeruje kandidatima SDA Visoko i da svjedoči da se radi o mladim, poštenim, stručnim ljudima koji dolaze iz radničkih porodica. Također, rekao je da ne treba glasati za stranke koje u svojim nazivima imaju ime njenog osnivača. Takve stranke su pravljenje zarad ličnog interesa. Što znači kada ne bude vlasnika, neće biti ni stranke! Treba glasati za političku opciju koja ima ideju i svoj politički program po kojem se vidi da se bori za državu slobodnih naroda i građana. SDA je nastala na ideji, a ideja vodi i drži SDA.

Prof. Džemal ef. Salihspahić je istakao da njegov dolazak i obraćanje šalje jasnu poruku gdje je i uz koga je!

Prisutni građani su pozvani da daju podršku gosp. Šefiku Džaferoviću za Bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, jer je gosp. Džaferović imao priliku učiti od dobrih i jakih političara, kao što je r. Alija Izetbegović, kasnije i od drugih. Stoga je njegova pojava kao kandidata SDA za mjesto člana Predsjedništva BiH prilika da nastavimo put ka jačanju ove zemlje i put ka njenom članstvu u euroatlanske integracije. Ovu priliku Bošnjaci i drugi građani ove zemlje ne bi smjeli propustiti!

#SNAGA NARODA
#SNAGA VISOKOG
#SNAGA ZDK
#SNAGA BIH