Glas za SDA je glas za jaku ženu

Šesnaesti po redu predizborni skup SDA Visoko održan je večeras u prostorijama Stranke Demokratske akcije. Skup su organizirale žene iz Asocijacije Fatma i Asocijacije žena SDA.

Tom prilikom predstavljeni su kandidati  SDA Visoko za kantonalno i federalno zakonodavno tijelo. Činjenica da su predstavnici SDA Visoko na predstojećim izborima u ravnopravnom odnosu žena i muškaraca govori u prilog ideji promoviranja žene kao stuba društva.

Žar s kojim su aktivistice ove dvije asocijacije organizirale ovakav skup zaista je bio impresivan. Prostorije Stranke bile su tijesne da bi primile sve zainteresirane žene i na to smo izuzetno ponosni. Skup je uveličala i prva predsjednica Fatme Visoko gospođa Samija Burić.

Inspirativni govor predsjednice Asocijacije Fatma gospođe Lamije Čehajić popraćen je gromoglasnim aplauzom.

Žena kao stub porodice zasigurno je spremna nositi na sebi i odgovornost za pokretanje pozitivnih promjena u društvu. Bošnjakinja je na svojim plećima iznijela agresiju na BiH ne štedeći sebe, i ponosno dajući sinove za oslobođenje domovine. Taj detalj mora zlatnim slovima biti upisan u našu noviju historiju.

Snažne poruke ujedinjenosti naroda oko stranke koju je osnovao narod poslane su sa večerašnjeg skupa. Vrijeme eksperimentiranja s domovinom je iza nas i narod koji bira u vlast sebe i svoje predstavnike nezaustavljivo ide u smjeru prosperiteta.

Građani sve više hrle u prostorije i tokove najdržavotvornije stranke i sedmi oktobar će potvrditi da Šefik Džaferović i Stranka demokratske akcije imaju snagu naroda!

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.