Lokalne TemeGimnazijalka Melika Hindija osvojila prvo mjesto na međunarodnom takmičenju u pisanju

Gimnazijalka Melika Hindija osvojila prvo mjesto na međunarodnom takmičenju u pisanju

Učenica IIIc razreda Gimnazije “Visoko” Melika Hindija, osvojila je prvo mjesto na međunarodnom takmičenju u pisanju koje održava književni časopis “Discourse literary journal”.

“Odlučila sam se prijaviti iz znatiželje. Discourse održava mjesečna takmičenja pisanja, u cilju promocije pjesama, priča i mladih autora na engleskom jeziku. Ovu priču sam slala i na konkurse u našoj zemlji, međutim, sudijama nije najbolje sjela, ali ih ne krivim. Tema po kojoj sam morala pisati je “June’s Issue: Weird”, dakle priča je morala biti čudna, pa sam pomislila da bi moja priča pod nazivom “Chrysanthemum” bila idealna za ovo takmičenje. Drago mi je da postoje ljudi koji su otvoreni za nešto drugačije priče i čudniji stil pisanja”, rekla je Melika.

U nastavku možete pročitati mali dio Melikine priče:

“Whenever I passed by, I would pause for a moment, and in the large yard, I would notice rows of planted chrysanthemums. Then my gaze would shift to the window and the silhouette in its corner, and I would hastily run home.”

Cijelu priču možete pročitati na linku ispod:
https://www.discourseliteraryjournal.com/featured-stories 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE