Lokalne TemeGimnazija "Visoko" realizovala akciju "Jedan slatkiš - jedno dijete"

Gimnazija “Visoko” realizovala akciju “Jedan slatkiš – jedno dijete”

U Gimnaziji “Visoko” nedavno je održana divna humanitarna akcija pod nazivom “Jedan slatkiš – jedno dijete”. Ova vrijedna akcija organizovana je od strane Vijeća učenika ove škole.

Cilj projekta bio je pružiti radost djeci sa područja Visokog, tako što su im podijeljeni novogodišnji paketići. Prije same podjele paketića, škola je organizovala bazar kako bi prikupila novac za ovu humanitarnu akciju.

U četvrtak, 28. decembra, paketići su podijeljeni, donoseći osmijeh na lica mališana. Svako dijete je dobilo svoj slatkiš, simbol ljubavi i pažnje koje su učenici škole željeli podijeliti sa svojim vršnjacima.

Neka ovaj događaj bude primjer svima da se udruže i pruže podršku onima kojima je najpotrebnija. Jer, jedan slatkiš može donijeti neizmjernu radost jednom djetetu!
Ova humanitarna akcija je ono što učenici Gimnazije “Visoko” mogu postići kada se udruže. Njihova sposobnost da prepoznaju potrebe drugih i da djeluju u skladu s tim je zaista inspirativna.

Visoko.co.ba/Gimnazija Visoko/Amna Karić IVa


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE