NaslovnicaLokalne TemeGimnazija "Vi...

Gimnazija “Visoko” podržala kampanju UNICEF-a “Obojimo svijet u plavo”

Učenici, profesori i menadžment Gimnazije „Visoko“ pridružili su se kampanji UNICEF-a „Obojimo svijet u plavo“ i tako dali doprinos obilježavanju Međunarodnog dana djeteta. Pored obilježavanja značajnih datuma ova škola permanentno radi u zaštiti djece i njihovih prava i slobada.

“Ovo je dan kada se trebamo osvijestiti i spoznati ulogu djece i njihovu vrijednost za budućnost društva. Podržimo njihovu radoznalost, jer to je dječija veličanstvena osobina. Učimo djecu teoriji i umijeću voljenja i življenja. Mladi imaju izraženo osjećanje za poštenje, iskrenost, odanost, pravičnost, slobodu, naklonost, saosjećanje, čast, pravdu. Pomozimo im da šire krila ka zadanom cilju. Pokušajmo biti oslonac svakom djetetu, jer svako dijete je podjednako važno. Prava djece nemaju rok trajanja. Ona su univerzalna i svavremenska. I veliki i mali znaju šta djeci najviše treba. Da imaju puno pažnje i ljubavi. Pružimo im: slobodu, moć, ljubav, zabavu , stvaralaštvo… Jer djeca su najveće blago koje imamo. Ovo su poruke upućene svima, a naša škola će i dalje širiti ruke svakom djetetu i poštovati njihova prava i potrebe. Ne zaboravimo da djeca imaju i obaveze. Zajedno putujemo ka cilju, a cilj nam je sretno i uspješno svako dijete”, poručili su iz visočke Gimnazije.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.