Gimnazija “Visoko”: Dženana Puščul ostvarila plasman na državno takmičenje iz matematike

1423

Na Federalnom takmičenju iz matematike za učenike srednjih škola, koje je održano u subotu 26. 04. 2015. godine na Univerzitetu Burch, u Sarajevu, srednjoškolce iz Visokog predstavljali su učenici Gimnazije “Visoko”, od kojih je jedna učenica ostvarila plasman u viši rang takmičenja.

Pet učenika ovog vikenda otputovalo je u Sarajevo kako bi se nadmetali sa svojim vršnjacima iz cijele Federacije Bosne i Hercegovine, te su svi redom ostvarili sjajne rezultate, ali nedovoljne za prolazak u dalji krug takmičenja, a najuspješnija među njima bila je učenica četvrtog razreda, Dženana Puščul, koja je uspjela izboriti plasman na državno takmičenje iz matematike za srednjoškolce.

Dženana Puščul je osvojivši 7. mjesto na Federalnom takmičenju osigurala svoj plasman u viši rang takmičenja, pa tako nakon sjajnih rezultata visočkih fizičarki, koje također putuju na državno takmičenje, dobijamo i matematičarke iz Gimnazije Visoko, koje će na državnom nivou predstavljati naš grad.

Redakcija Visoko.co.ba čestita Dženani Puščul i njenim mentorima, uz želju da naprave još veće uspjehe i nastave predstavljati Visoko na ovako pozitivan način

Komentari

komentara