NaslovnicaLokalne TemeGeneralni min...

Generalni ministar Franjevačkog reda fra Michael A. Perry posjetio franjevačku zajednicu u Visokom

Generalni ministar Franjevačkog reda fra Michael A. Perry, zajedno s generalnim definitorom fra Ivanom Sesarom, u utorak 25. rujna 2018. popodne pohodio je franjevačku zajednicu u Visokom.

Nakon dočeka u samostanskom dvorištu domaćini su poveli goste u samostansku crkvu, gdje su oca generala svojom pjesmom pozdravili sjemeništarci, a pozdravnim govorom gvardijan fra Franjo Radman. Fra Michael je potom razgledao samostansku knjižnicu i zbirke (arheološku, etnografsku i prirodoslovnu) te neko vrijeme proveo u ugodnu razgovoru s članovima visočkoga franjevačkog bratstva.

U 17.00 sati ispred konvikta je upriličeno zajedničko fotografiranje svih prisutnih učenika, profesora i odgajatelja s gostima, a zatim prigodan glazbeni program u holu konvikta.

Najprije je ravnatelj Gimnazije fra Zvonko Miličić ukratko ocrtao prošlost i sadašnjost naše ustanove, pogleda uprta u budućnost, a zatim su učenici i profesori izveli prigodan glazbeni program.
Otac general se potom obratio direktno okupljenim učenicima i profesorima pozivajući ih da hrabro suoče s svojom odgovornošću za opće dobro i da se ne boje budućnosti. U razgovoru koji je uslijedio, iz postavljenih se pitanja vidjelo da naši učenici i učenice imaju vrlo široko opće znanje i vrlo izraženu svijest o vlastitoj odgovornosti za budućnost društva u kojemu žive, a fra Michael ih je pozvao da se ne boje budućnosti.
Na koncu, general se u gimnazijskoj zbornici susreo i fotografirao s prisutnim profesorima te se zadržao na večeri i razgovoru s članovima samostanske zajednice.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.