Gdje su sada i šta rade: Dr. Zo

713

Da životni put i sudbina čovjeka mogu odvesti u potpuno drugi pravac od onoga kojim se bavio, dokaz je Visočanin Dženan Hodžić, javnosti poznatiji kao Dr. Zo. Do kraja 2000-ih bavio se muzikom, predviđali su mu veliku karijeru, a pojedini muzički kritičari proglasili ga i najboljim bh. reperom. Uz muziku malo je poznato da je uspio završiti i Saobraćajni fakultet u Sarajevu te steći zvanje inžinjera saobraćaja. Danas je ponosni otac dvoje djece, a bavi se poljoprivredom. Smatra da nije mnogo toga mogao postići od bavljenja muzikom, ali da ona i dalje živi u njemu i da je nikad neće prestati voljeti. O svojim muzičkim uspjesima rado govori, ali se i prisjeća kako je to bilo davne 2005. godine.

– Moja karijera je počela baš davno. Prvi demo snimak snimio sam s 13 godina, a karijera se od tada počela postepeno razvijati. Zvanično je šira javnost čula za mene poslije muzičkog takmičenja „Super nova reality show“ 2005. godine, koji je prikazivan na OBN televiziji, a u to vrijeme bio je prvi takav show – kaže Hodžić, koji je u tom periodu izdao pjesme „Lati se lopate“, „Realnost“, „Mini me“ i druge.

Navodi kako mu je život promijenio karijerni put. Prestao se baviti muzikom i posvetio se porodici. Na pitanje zašto je prestao, odgovara da je jednostavno tako trebalo da bude.

Današnju muzičku scenu posmatra kritički. Poredi je sa svakodnevnim radom i životom, smatra da u svakom poslu ima i dobrih i loših stvari.

– Mnogo se dobrih izvođača i bendova pojavilo, pa tako i nestalo. Konstantne su promjene na tom planu. Izađe i dobrih, kvalitetnih stvari, a izađe i bezveznih, kao i u svakom poslu. Muziku lično biram prema svom ukusu, ovisno o stanju i raspoloženju. Ima dobre muzike i danas, kao i dobrih izvođača.

Bez obzira što se prestao baviti muzikom, fanovi ga i dalje prepoznaju i cijene. Kaže da se nije mnogo šta promijenilo osim što se nabralo godina i što se javi poneka sijeda na bradi ili brkovima. Spominje kako muzika i dalje živi u njemu, te da je i dalje voli.

– Interesantno, prepoznaju me. To mi je baš fora. Javni život se uvijek osvježi, pa i kroz poljoprivredu, kojom se trenutno bavim. Desila su se i dva nova singla unazad nekoliko godina, to smo iz nekog gušta izbacili, pa vjerovatno i to ima svoje čari. Muzika se jednostavno voli, a čovjek kad voli nešto, to i ne ostavlja. Živjeti se mora. Muzikom se mogu baviti kad mi je ćejf. Nije mi primarno, tako da je to dobar spoj.

Visoko.co.ba/Azra

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.