Gdje je zapelo kod izbora novog predsjednika OO SDA Visoko?

2039

I dok su ostali gradovi u ZDK uredno i bez skandala izabrali nova općinska rukovodstva SDA, u Visokom još uvijek ne znamo ko je novi predsjednik općinske organizacije ove stranke koja ima najviše vijećnika u OV Visoko.

Podsjećamo, nakon sprovedenih unutarstranačkih izbora po Mjesnim odborima, istina na čudan način u kojem su birači glasali u sjedištu stranke u Visokom, a ne u svojim Mjesnim odborima, i nakon što su izabrani delegati i novi predsjednici Mjesnih odbora, nekoliko sati prije zakazane Skupštine 16.04., sms porukom tehnički sekretar stranke je obavijestio delegate i kandidate za predsjednika da Skupština neće biti održana. Zvanično javnost nikada nije dobila pojašnjenje iz kojeg razloga je Skupština odgođena i kada bi mogla biti održana naredna.

Kako saznaje Visoko.co.ba iz izvora bliskih Centrali stranke u Sarajevu, odluka o Visokom je trebala biti donesena danas, međutim zbog aktuelnih dešavanja u Zvorniku ista je prolongirana, ali je sasvim moguće da bude donesena i večeras što zavisi od predsjednika izborne komisije Dževada Mahmutovića. Navodno jedini razlog zašto do sada nisu sprovedeni izbori u redovnoj proceduri jeste jedna apelacija koja mora biti ozbiljno razmotrena. Također saznajemo da u ovoj fazi prije Kongresa nije razmatrana mogućnost uvođenja Povjereništva premda neki smatraju da bi to bila i najbolja opcija na putu razvezivanja političkog čvora isprepletenog raznim ličnim i drugim interesima pojedinaca koji zloupotrebljavaju SDA u Visokom.

Kandidati za novog predsjednika OO SDA Visoko su:  Nermin Kadrić i dr.Zlatko Handžić.

Komentari

komentara