NaslovnicaBiHGdje gori, Ig...

Gdje gori, Igore: Priprema li Milorad Dodik svog sina za novog premijera RS-a?

Visoki funkcioner SDS Vukota Govedarica kaže u izjavi BN-u da je tokom jučerašnje posjete člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika Gacku i Nevesinju svakome posebno zapalo za oko prisustvo Dodika mlađeg na zvaničnim sastancima u Hercegovini.

“Očigledno je da Dodikov sin ima posebnu ulogu u političkom sistemu SNSD-a”, kazao je Govedarica podsjećajući na svoju raniju izjavu kada je rekao da “Dodik pored svoje autokratske vlasti, ulogu premijera namijenio svom sinu”.

“Dodik mlađi već više od godinu dana u Vladi Republike Srpske ima veći utjecaj od Radovana Viškovića i to imalo bolje upućeni poznavaoci prilika znaju”, kazao je Govedarica i dodao da nema pravo Milorad Dodik da se ljuti na svoje političke protivnike kada se s vremena na vrijeme pokrene pitanje uloge i uticaja Dodika mlađeg u društveno političkom životu RS-a.

“Na protekloj sjednici Narodne skupštine izvrijeđao je na jedan brutalan i primitivan način šefa poslaničkog kluba SDS-a Miladina Stanića optužujući ga da ulazi u njegovu privatni i porodični život”, podsjetio je Govedarica i upitao: “Da li to znači da poslije posjete člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a hercegovačkim opštinama svi treba da se pravimo da nismo vidjeli Dodika mlađeg (sin Igor) u zvaničnoj posjeti Hercegovini? Je li to znači da ne smijemo javno da postavimo pitanje kakva je njegova uloga na zvaničnim sastancima?”

Kada su u pitanju projekti koje je Dodik juče ponovo obećavao po Hercegovini, Govedarica citira jednog Hercegovca, uglednog i apolitičnog, koji se starao za izgradnju hrama u Gacku koga su svojevremeno radoznali pitali da li je Dodik uplatio za crkvu obećani novac on je odgovorio: “Jeste pet nula, ali nikako onog keca da upiše.”

“Nažalost, vrlo duhovito ali i istinito. Sramotno je najavljivati već najavljeno ili one projekte koji su najvećim dijelom završeni a pri tom zaboraviti na ranija obećanja koja nisu ispoštovana”, kazao je Govedarica.

On kaže da Dodik stariji, kako zove Milorada Dodika, naprosto ne vidi svoje postupke a onda kada mu neko pokuša objasniti kako je na sceni porodična i kumovska privatizacija Republike Srpske, on pobjesni do te mjere da ne može vladati sam sobom.

“Onaj ko ne može vladati sobom, kako će na razuman način vladati narodom”, zaključuje Govedarica.

Dodikov sin Igor u nepoznatoj ulozi jučer je bio na zvaničnim sastancima koje je predsjedavajući Predsjedništva BiH imao u opštinama Gacko i Nevesinje. Ta praksa do sada nije viđena ni u jednoj zemlji, a ovo je prvi put da se na zvaničnim sastancima našao neko ko nema zvanične funkcije ni na jednom nivou.

Visoko.co.ba / Slobodna Bosna

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.