SportKošarkaGarbajosa najavio dolazak u BiH, nagrada za Raziju Mujanović

Garbajosa najavio dolazak u BiH, nagrada za Raziju Mujanović

Okončana je sjednica Generalne skupštine FIBA Europe, koja se protekla dva dana održavala u Minhenu. Izabran je novi predsjednik, riječ je o legendi španske košarke Jorgeu Garbajosi.

Eminentnom skupu, koji je okupio najvažnije ljude evropske košarke, prisustvovao je i Dalibor Miloš, predsjednik Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH. Prvi čovjek KSBiH ovom prilikom je čestitao Garbajosi na imenovanju, a također se susreo sa izvršnim direktorom FIBA Europe Kamilom Novakom te brojnim predstavnicima nacionalnih saveza.

Dojam je da nas u vrhu kontinentalne košarke puno više poznaju i cijene nego što mi sami sebe cijenimo. Kao primjer ovoga što govorim mogu izdvojiti razgovor sa glavnim tajnikom FIBA Andreasom Zagklisom. Biranim riječima priča o nama. Gledao je utakmice našeg prvaka Igokee u Ligi prvaka i bio impresioniran, posebno kapitenom ekipe. Također, svima je u lijepom sjećanju ostala dobro organizirana sjednica Generalne skupštine FIBA Europe, koja je održana u Sarajevu prije dvije godine”, kaže Miloš.

Naglašava kako je u veoma ugodnom tonu prošao i dijalog s novim predsjednikom FIBA Europe.

“Ima velike planove. Rekao je kako nas planira uskoro obići. Moram reći i kako me je potpredsjednik Košarkaškog saveza Poljske Grzegorz Bachanski dva puta pitao u kakvom sastavu dolazimo na pretkvalifikacijski turnir, koji se održava upravo u njegovoj zemlji. Očito je da nas se boji. Samo sam mu rekao da ćemo doći i pobijediti”, ističe Dalibor Miloš.

Tokom održavanja sjednice Generalne skupštine predsjednik UO KSBiH preuzeo je i nagradu za Raziju Mujanović, koju je tim menadžerica bh. ženske košarkaške reprezentacije dobila za rad u Odboru za žensku košarku FIBA.

Basket.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE