Ganić: Vlada ZDK-a prepoznala značaj saradnje sa Fenom

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić danas je posjetio Federalnu novinsku agenciju (FENA), gdje je s direktorom agencije Elmirom Huremovićem razgovarao o dosadašnjoj i budućoj saradnji, značaju medija u društvu i posebno ulozi Fene.

Premjer Ganić naglasio je da je Vlada Zeničko-dobojskog kantona prepoznala značaj saradnje sa Fenom u želji da se osigura što objektivnije informiranje sa područja ovog kantona.

– Također, prepoznali smo značaj Fene koja prenosi sve bitne informacije, a tiču se i države Bosne i Hercegovine. S tim u vezi, želimo da unaprijedimo saradnju, da sve ono što Vlada ZDK realizuje na terenu, a odnosi se na rad i poboljšanje životnih uslova naših građana, da se to prenese na adekvatan način. Zasigurno dosadašnja praksa je pokazala da je ovaj servis ustvari jedan od najboljih mogućih načina da naši građani brzo dođu do informacija – kazao je Ganić.

Nas sastanku je razgovarao o mogućnostima proširivanja saradnje.

– Dogovorili smo određene okvire i pravce na kojim treba da idemo u narednom periodu. Svakako sam zadovoljan i dosadašanjom saradnjom, jer moram priznati da je Fena prenosila značajan broj naših aktivnosti. U narednom periodu dogovorena je saradnja koja će sigurno imati za cilj da sve ono što mi radimo građani vide i prepoznaju u nama i kvalitet, da ono što smo obećavali građanima, da ćemo i uraditi – kazao je Ganić.

Direktor Elmir Huremović istakao je da Fena kao vodeća novinska agencija u BiH prepoznaje značaj saradnje sa svim nivoima vlasti, uključujući i sve kantone u Federaciji.

– Drago nam je što i premijer Ganić cijeni ulogu Fene u medijskom prostoru BiH. Mi ćemo u narednom periodu aktivno raditi na još boljem medijskom pokrivanju cijele Bosne i Hercegovine pa i Zeničko-dobojskog kantona. Vjerujemo kako će se i konkretna saradnja s Vladom ZDK intenzivirati u narednom periodu – izjavio je Huremović.

Fena