Ganić i Pekić dali podršku prijedlogu Statuta Grada Visoko

Sinoć je u prostorijama SDA Visoko održan sastanak između predstavnika SDA i NES Visoko na kojem je analiziran prijedlog Statuta Grada Visoko.

Nakon analize i sagledavanja svih činjenica koje su u proteklom periodu bile predmet zloupotreba data je podrška na prijedlog Statuta Grada Visoko koji će se naći na dnevnom redu 12. sjednice Gradskog vijeća.

Predstavnici SDA i NES-a usaglasili su i sporazum o zastupljenosti konstitutivnih naroda na način da u narednom periodu gradonačelnik i predsjedavajući ne mogu biti iz reda istog konstitutivnog naroda.

Saradnja političkih subjekata se ocjenjuje kao konstruktivna, afirmativna i razvojna za Grad Visoko i njene građane.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.