Home Preporuka Muzika Galijin novi spot je “u raju iznad oblaka”

Galijin novi spot je “u raju iznad oblaka”

0
Galijin novi spot je “u raju iznad oblaka”

Singl i spot “U raju iznad oblaka” najavljuju istoimeni album koji će ovog proljeća pojaviti u prodaji.

Frontmen Galije Nenad Milosavljević napisao je muziku za “U raju iznad oblaka” na stihove Predraga Pece Milosavljevića, koji s duhovnim polazištem od Bosfora i Jerusalema govore o osjećaju i pitanju čovječje prostorne i sudbinske pripadnosti “pod istim Suncem, gdje smo svi zarobljeni, onog trena kad smo rođeni”.

“Mislim da pjesma ‘U raju iznad oblaka’ već u sebi nosi neke snažne slike, koje svaki slušalac na svoj način može najbolje iščitati i spoznati. Kada smo pričali o mogućem spotu, shvatili smo da imamo fantastične prizore Islanda, koji sjajno naglašavaju stihove, tako što izmještaju priču u prostore koji u sebi imaju isto tako nešto vanvremensko, moćno i mistično, ali jednostavno i prirodno”, objašnjava Neša Galija.

Autor spota “U raju iznad oblaka” je Dragoslav Ulić Dag, naš snimatelj koji živi i radi u Los Angelesu. U spotu se pojavljuje Mina Tomić, srpska umjetnica koja već četiri godine živi na Islandu i istražuje život u prirodi u kombinaciji sa umjetničkim obrazovanjem. Mina koristi svoje tijelo u istraživanju pokreta, i proučavajući koreografiju preispituje i provocira naše kretanje u društvu.

Album “U raju iznad oblaka” producirao je legendarni Saša Habić, koji je sa Galijom sarađivao na albumima “Korak do slobode” (1989) i “Karavan” (1994). Pjesmu “U raju iznad oblaka” dodatno krasi dječji hor dirigentkinje Ljiljane Ranđelović.

klix.ba/visoko.ba

Komentari

komentara