NaslovnicaOpći izbori 2022Galijašević: ...

Galijašević: Na populizam odgovaramo djelima – prosvjetni radnici u ZDK imaju najveće plate u BiH!

Predsjednik KO SDA ZDK oglasio se putem svoje zvanične Facebook stranice i prokomentarisao jučerašnje potpisivanje kolektivnih ugovora za oblast obrazovanja kojim su prosvjetnim radnicima u ZDK zagarantovana najveća primanja u BiH u ovoj oblasti. Objavu prenosimo u cjelosti:

“Vlada ZDK predvođena premijerom Mirnesom Bašićem i ministrom obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK, kadrom KO SDA ZDK, nizom mjera i kvalitetnim socijalnim dijalogom sa sindikatima omogućili su prosvjetnim radnicima u ZDK da imaju najveće plate u BiH i na tome im čestitam. Ovo je samo jedan od dokaza kvalitetnog, predanog i timskog rada Vlade ZDK koja na kraju aktuelnog mandata može da se pohvali mnogim uspjesima što, uvjerio sam se u direktnim kontaktima na terenu, građani našeg kantona prepoznaju i cijene. Naglašavam da je Vlada ZDK i ove godine, u dogovorima sa sindikatima, riješila tehnološki višak radnika u obrazovanju jer je naša politika da, dokle god to budžet bude dozvoljavao, zbrinemo tehnološki višak na način da niko ne ostane bez posla.

Politika KO SDA ZDK, zajedno sa našim partnerima u Vladi ZDK, pokazala se vrlo uspješnom, a ono što s ponosom ističem jeste činjenica da smo finansijski najstabilniji kanton u FBiH, da smo povećali plate i da, naglašavam, nismo imali mučnih scena kao vlada SDP-a da nam majke s bebama u kolicima dolaze pred Vladu tražeći neisplaćene porodiljske naknade, kao i to da naši prosvjetari ne prijete štrajkovima jer su im primanja neredovna što je bio slučaj tokom vladavine onih koji se sada populizmom žele nametnuti građanima kao alternativa. Potcijenili su intelekt naših građana koji vide jasnu razliku između nas i njih, naših konkretnih i mjerljivih stvari koje smo uradili od njihovog populizma i nereda kakvog su nam ostavili.

SDA će sigurno pobijediti i nastaviti kontinuirano raditi na poboljšanju života naših građana u svakom dijelu ZDK.

SDA će SIGURNO pobijediti.” kazao je Miralem Galijašević, predsjednik KO SDA ZDK

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.