Galerija “Likum ’76”: Izložba “Pogled unazad”

Visočka Galerija “Likum ’76” u petak navečer je obilježila 40 godina postojanja i tim povodom priredila retrospektivnu izložbu “Pogled unazad”, a u okviru 13. manifestacije „Dani Zaima Muzaferije“. Ovom prigodom predsjednik Džemail Silajdžić zaželio je dobrodošlicu prisutnim gostima, nakon čega je profesor Ervin Klepo kratkim osvrtom iz ugla historičara umjetnosti analizirao proteklih 40 godina rada ove galerije. Gospodin Mensur Verlašević, kao jedan od osnivača sa prisutnim gostima je podijelio sjećanja i uspomene koje ga vežu za Likum 76.

Općinskoj načelnici mr.sci Amri Babić pripala je čast da otvori retrospektivnu Izložbu „Pogled unazad“ prilikom koje je uputila čestitke članovima Galerije Likum 76 za njegovanje, ustrajnost i rad na očuvanju kulturno-umjetničkih djela kojim se općina Visoko zasigurno može ponositi. I dodala, da ova djela predstavljaju vrijednu baštinu svih generacija koje su se u Visokom bavile likovnom umjetnošću, a koja su večerašnjom izložbom krunisana.

Galerija “Likum ’76” je stjecište umjetnika grada Visoko koji pišu historiju svojim djelima. Da je umjetnička slika bogatstvo i baština jednog naroda, govore nam umjetnička djela uklesana na kamenu koja svjedoče o nestalim civilizacijama. Shodno tome, djela visočkih umjetnika su retrovizor minulog vremena ovoga grada.

Press Općine Visoko

visoko.gov.ba