NaslovnicaLokalne TemeGalerija "Lik...

Galerija “Likum '76”: 19. kolektivna izložba likovnih radova amatera

U četvrtak, 23. decembra 2021. godine u 19 sati, u Galeriji “Likum '76” u Visokom biće otvorena 19. po redu kolektivna izložba likovnih radova amatera. U pitanju je još jedna “Made in Visoko” izložba. Kolektivna izložba visočkih amatera u Galeriji “Likum '76” Visoko bila je na repertoaru još osamdesetih godina prošlog vijeka, a održavana je i nekoliko uzastopnih godina nakon rata. Sada, poslije petnaestak godina pauze, Udruženje “Likum '76” i Amaterska sekcija ponovo organizuju ovu kolektivnu izložbu, devetnaestu po redu.

Kako ističu iz visočkog Udruženja, biće postavljeni radovi dvadeset amaterskih likovnih stvaralaca iz Visokog, čiji likovni govor je razumljiv široj populaciji s obzirom da se uglavnom radi o slikarstvu koje podražava i interpretira fizičku stvarnost. U pitanju su pejzaži, mrtve prirode, vedute, aktovi, portreti i drugi srodni motivi.

Visoko.co.ba/Neven Krajišnik

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.