SvijetEvropaG20 samit: EU prijeti vetom ukoilko izostane jaka izjava o klimatskim ciljevima

G20 samit: EU prijeti vetom ukoilko izostane jaka izjava o klimatskim ciljevima

Europska unija prijeti da će blokirati izjavu G20 ako će zaostati za prijašnjim obećanjima u vezi s klimatskim promjenama, izjavio je predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker.

“Doista mislim da nam je potrebna snažna izjava o klimatskim promjenama”, rekao je Juncker novinarima kratko uoči summita te dodao da “ne bi prihvatio razdvodnjavanje” klimatskih ciljeva prihvaćenih na prošlogodišnjem summitu G20 u Buenos Airesu.

Juncker je također naglasio važnost održavanja globalnog poretka održavanog na pravilima u poruci koju je podržao predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk.

“Svjetska scena ne može postati arena u kojoj će jači diktirati uvjete slabijima, gdje će egoizam dominirati nad solidarnošću i gdje nacionalističke emocije dominiraju nad zdravim razumom”, ističe Tusk.

 

Visoko.co.ba/Federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE