FUP – Izvršeni pretresi u Kantonalnoj bolnici Zenica i domovima zdravlja u Visokom i Kaknju

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su po Naredbi Općinskog suda u Zenici, a pod nadzorom Tužilaštva ZDK, izvršili pretres Kantonalne bolnice u Zenici, te domova zdravlja u Kaknju i Visokom zbog sumnje u počinjenje koruptivnih krivičnih djela.

Tom prilikom izuzeta je dokumentacija i medicinski materijali koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Nakon izvršenog pretresa, te privremenog oduzimanja dokumentacije i drugih predmeta, službenici FUP-a nastavljaju dalji rad u cilju dokumentovanja počinjenih krivičnih djela, saopćeno je iz ove policijske agencije.

Fena / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.