SvijetFrancuska će predložiti sankcije na nivou EU ruskim firmama koje šire dezinformacije

Francuska će predložiti sankcije na nivou EU ruskim firmama koje šire dezinformacije

Francuska će predložiti sankcije na nivou cijele EU onima koji stoje iza širenja dezinformacija usred onoga što Pariz vidi kao rastuće napore Rusije da destabilizira blok, rekao je u utorak ministar vanjskih poslova Stephane Sejourne.

– Rusija pribjegava… lažima i manipulaciji našim javnim mnijenjem, posebno finansiranjem miješanja, promoviranjem lažnih medija i optuživanjem Ukrajine – rekao je Sejourne na konferenciji za novinare u Parizu s američkim državnim sekretarom Antonyjem Blinkenom.

Označavajući kao “sirove” napore Rusije da okrivi Ukrajinu za napad u Moskvi koji je preuzeo ogranak Islamske države, on je rekao da je Evropa odlučna da zaustavi ruske napore da destabiliziraju blok.

– Predložit ću režim sankcija protiv onih koji podržavaju dezinformacije i destabilizaciju u zemlji i Evropi u cjelini – rekao je Sejourne.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE