Lokalne TemeSportfra Stipo Alandžak novi član UO RK Bosna Centrotrans

fra Stipo Alandžak novi član UO RK Bosna Centrotrans

Rukometni klub Bosna Centrotrans iz Visokog na dobrom je putu ka stabilizaciji kluba, a nakon što je klub riješio pitanje igranja u Premijer ligi BiH ove sezone, ekipu je preuzeo Zdenko Antović. Upravni odbor iz dana u dan sve je jači, a ovih dana klupskoj upravi pristupio je i fra Stipo Alandžak, pedagog u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom.

– Za neke je to možda iznenađenje, ali Bosna je svoju prvu utakmicu u historiji odigrala na našem igralištu i veza Bosne i Franjevačke klasične gimnazije u Visokom je neraskidiva. Moj ulazak u klub nije početak saradnje ove dvije institucije, jer mi već odavno radimo jedni s drugima. Iznijet ću podatak da je Bosna organizirala ljetos Međunarodni turnir šampiona, a ekipa koje su gostovale spavale su u našim prostorijama. Mi trenutno radimo na uređenju naše sportske dvorane koja će, kad se završe radovi, ispunjavati sve uslove i Bosna će moći da je koristi kada bude igrala svoje mečeve. Naravno i ostali klubovi imat će priliku da koriste dvoranu, ali Bosna će imati prednost, kaže fra Stipo, koji ističe da oko Bosne vlada pozitivna atmosfera i da ga je to navelo da postane član uprave.

– Nevjerovatno izgleda koliko je pozitivne energije oko kluba. To su divni ljudi koji rade i Bosna ima budućnost. Moram istaći da sam jako sretan što je trener Bosne Zdenko Antović, koji je trenerski velemajstor, ali koji je trenirao i naše učenike i s kojim smo išli u Španiju na Granollers Cup. Osim povratka Antovića, moram istaći i da je najpozitivnija stvar od svega što za Bosnu igraju sve domaći i mladi igrači, što je veliko bogastvo za klub i jasan znak da je svijetla budućnost pred našim klubom, završio je fra Stipo.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE