NaslovnicaLokalne Temefra Ivan Nuji...

fra Ivan Nujić: Sretan vam Dan Franjevačke klasične gimnazije

Poštovani sugrađani i prijatelji Franjevačke klasične gimnazije,
dragi roditelji, sadašnji i bivši učenici,
poštovani profesori i odgojitelji,
dame i gospodo!
Sretan vam
DAN FRANJEVAČKE KLASIČNE GIMNAZIJE!
Iako se nalazimo u izvanrednim okolnostima, drago nam je da s Vama možemo podijeliti radost zajedničkog života, druženja, učenja i odrastanja. Još od svojih početaka u Kreševu daleke 1882. godine, a posebno nakon što je 1900. godine doselila u Visoko, Franjevačka gimnazija je uvijek čuvala svoje glavno obilježje – otvorenost – otvorenost znanju, otvorenost budućnosti, otvorenost ljudima.
Naš je cilj obrazovati široko humanistički profilirane intelektualce, ljude bogate osobne kulture, kreativne i moralne osobe, sposobne odgovorno misliti i odlučivati, ljude suptilne estetičnosti koji dobro poznaju i razumiju ne samo prirodu i svijet oko sebe nego i brata Čovjeka i same sebe.
Zato ćemo i nadalje okupljati čestite mlade ljude koji će danas-sutra spremno preuzimati odgovornost za izgradnju europske Bosne i Hercegovine, zajednice utemeljene na pravednosti i uzajamnoj solidarnosti, zajednice ljudi koji žive i rade radujući se jedni drugima. Upravo tako nastojimo živjeti i raditi pod krovom naše Gimnazije.
Zato pozivamo sve koji dijele naše vrijednosti i u sebi osjećaju isti damar: pridružite nam se!
Na početku ove školske godine nastavu je započelo ukupno 113 učenika. Uz iznimnu podršku pedagoških i zdravstvenih ustanova te roditelja i učenika, nastavnika i ostalog osoblja Gimnazije, uspjeli smo održavati redovitu nastavu za sve učenike u učionicama sve od 12. ožujka. Iskreno se nadamo da ćemo se s poboljšanjem epidemioloških uvjeta već sljedećega tjedna vratiti u školske klupe.
Uz pomoć njemačke dobrotvorne organizacije Renovabis, u ovoj školskoj godini obnovili smo školski park i prostor oko sportske dvorane. Uz podršku Ambasade Grčke u BiH uskoro ćemo otvoriti Grčki kutak u našoj Gimnaziji, a planiramo urediti i Njemački kutak te English corner. Od važnijih projekata, pred nama je upis novih učenika u školsku 2021/22. godinu te studijsko putovanje u Grčku na jesen za učenike III. i IV. razreda.
Na koncu, zahvaljujemo svima vama koji nas pratite i pomažete. Hvala našem Osnivaču, resornom Ministarstvu, Pedagoškom zavodu, Institutu za zdravlje i sigurnost hrane u Zenici. Hvala Gradu Visokom, RTV Visoko i Domu zdravlja u Visokom. Zahvaljujemo za podršku i ambasadama SAD-a, Grčke, Francuske, Švicarske i Hrvatske u Bosni i Hercegovini. Hvala također humanitarnim organizacijama Renovabis i Catholic Relief Service.
Hvala svim osnovnim i srednjim školama u Visokom i drugdje za prijateljsku suradnju. Hvala također uposlenicima, roditeljima, sadašnjim i bivšim učenicima naše Gimnazije za strpljiv i ustrajan doprinos dobrobiti naše Gimnazije. Hvala, napokon, svima vama koji nas podržavate i radujete se našim uspjesima.
U znak zahvalnosti za sve dobro koje smo u prošloj godini zajedno ostvarili, darujemo vam danas ovu našu malu priredbu: https://www.youtube.com/watch?v=Rh_vI_pgt40…
VIVAT, FLOREAT, CRESCAT GYMNASIUM NOSTRUM!
Neka živi, neka cvate, neka raste naša Gimnazija!
fra Ivan Nujić, ravnatelj

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.