Lokalne Teme(FOTO+VIDEO) Voda pred kućnim vratima za 300 domaćinstava: Donatorski projekt porodice Suša...

(FOTO+VIDEO) Voda pred kućnim vratima za 300 domaćinstava: Donatorski projekt porodice Suša u MZ Moštre

Porodica Suša, vlasnici “Suša Commerce-a”, je pri kraju realizacije donatorskog projekta lokalnog vodovoda u naselju Gornje Moštre.

“Danas možemo kazati da se pune kapitažni bazeni, a voda je za koji dan u kućama kod krajnjih potrošača”, poručuju iz ove porodice.

Riječ je o kvalitetnom vodovodnom sistemu, koji je pravljen po najvišim standardima. On obuhvata područje od Dola (vrh Bešići), do Ciglane, te će zahvaljujući ovom vodovodu biti obezbijeđena voda za oko 300 domaćinstava. Najveći rezervoar u ovom naselju iznosi 500 metara kubnih, a cjevovodi se kreću od DN 160 mm, preko DN 110 mm, do DN 63 mm, sa zajedničkim šahtovima za vodomjere.

Sva oprema je unificirana, a tehnička izvedba je takva da se u vodovod upumpava voda sa tri bunara, uz potpun automatski rad pumpnih stanica.

 

Visoko.co.ba/Suša Commerce


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE