(FOTO+VIDEO) U okviru Dana Zaima Muzaferije otvorena izložba ‘43. Visočki likovni susreti’ u Galeriji Likum76

U okviru 17. izdanja manifestacije Dani Zaima Muzaferije, u četvrtak navečer otvorena je izložba 43. Visočki likovni susreti. Domaćin ove izložbe, sada već tradicionalno, bila je Galerija Likum76, gdje su članovi Likuma76 svoje radove predstavili široj javnosti.

Podsjećamo, ovo je samo jedna od nekolicine aktivnosti koje se ovog novembra održavaju u okviru manifestacije posvećene liku i djelu Zaima Muzaferije, vrijednog Visočanina koji je ostavio veliki trag u svijetu teatra i filma u Bosni i Hercegovini. I nju, kao i svečano otvaranje cjelokupne manifestacije ste mogli pratiti u prenosu uživo na Facebook stranici našeg portala.

Pored ove izložbe, ranije je otvorena i izložba slika Lazara Drljače, a planirano je još i odigravanje predstave ‘Noć bogova’, u izvedbi članova Teatra TOTAL iz Visokog. Ta predstava na programu je u subotu, 28. novembra, od 19 sati u Gradskom kinu Visoko.

(FOTO+VIDEO) Svečano otvoreno 17. izdanje manifestacije Dani Zaima Muzaferije u Visokom

Nažalost, zbog epidemiološke situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa, jedan događaj ovogodišnjih Dana Zaima Muzaferije već je otkazan, o čemu smo pisali i ranije.

Dani Zaima Muzaferije / Zbog koronavirusa otkazano igranje predstave ‘Moji ljubavni jadi’ vranjskog Pozorišta Bora Stanković

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.