NaslovnicaLokalne Teme(FOTO+VIDEO) ...

(FOTO+VIDEO) Kucamo na vrata zaboravljenih protesta: Dan kad su Visočani zgradu Općine gađali jajima

Tačno šest godina proteklo je otkada su 7. februara 2014. godine na području cijele Bosne i Hercegovine, pa tako i u Visokom, izbili masovni protesti nezadovoljnih građana koji su tražili smjenu brojnih političara širom države.

Masovni protesti građana rezultirali su ostavkama vlada u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Unsko-sanskom i Sarajevskom kantonu, ali je do izbora nove vlade došlo jedino u Tuzli.

Ostale su ostale u tehničkom mandatu do općih izbora u oktobru 2014. godine…

Foto: Amir Hajdarević / Protesti ispred zgrade Općine Visoko 2014. godine
Foto: Amir Hajdarević / Protesti ispred zgrade Općine Visoko 2014. godine

Na ulice Visokog, tog 7. februara, izašlo je preko 2.000 nezadovoljnih Visočana koji su se zajedno okupili ispred zgrade Općine Visoko u kojoj su se nalazili uposlenici Općine.

Nosili su transparente i uzvikivali parole kao što su “Visoko-tamni vilajet” ili “Izlazite napolje!”, ali nema sukoba sa policijom.

Uz transparente i uzvikivanje parola u jednom trenutku nezadovoljna masa je počela da kamenjem i jajima da gađa fasadu Općine.

Visočani su protestima 7. februara pokazali nezadovoljstvo spram tadašnje vlasti i politike koja se vodi.

A ono što se pamti i što je zabilježilo dan protesta u Visokom je ponašanje JP RTV Visoko koji su tu noć kukavički i suprotno svim novinarskim kodeksima isključili svoj signal i nisu emitovali program.

Također, pojedini tadašnji, ali i današnji vijećnici izašli su pred protestante i pokušali smiriti strasti.

I dan danas fasada općine Visoko svjedoči o tadašnjim stavovima građana o radu Općine i stranke na vlasti…

Sasvim slučajno u diskoteci “Puls” u organizaciji Visoko.co.ba tu noć održan je i odličan koncert Frenkia, Kontre, Shtuke i MC Mide kojim je obilježeno 16 godina postojanja našeg portala.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.