ZDK(FOTO+VIDEO) Breza: U toku izgradnja sportsko-rekreacionog centra

(FOTO+VIDEO) Breza: U toku izgradnja sportsko-rekreacionog centra

U brezanskom naselju Kamenice u toku je izgradnja sportsko-rekreacionog centra “Prikodolica” koji je veoma značajan ne samo za mještane tog naselja nego i okolnih mjesta.

Projekt predviđa izradu i izgradnju otvorenih objekata sportske rekreacije gdje će se nalaziti tereni za nogomet, basket, odbojku, mobilijar i manje dječije igralište.

Vrijednost projekta iznosi 87.845, 50 KM, a zajednički ga finansiraju UNDP, Općina Breza i jedan dio sredstava izdvaja se iz Participativnog budžeta koji dodjeljuju Općina Breza, Udruženje zvaničnika u BiH i AGORA CE iz Češke Republike.

Munib Zaimović, načelnik općine Breza, rekao je kako je participativno budžetiranje značajno jer građani mogu direktno da učestvuju u procesu donošenja odluka u razvoju svoje općine.

“U Češkoj se već odavno primjenjuje model participativnog budžetiranja koji građanima daje mogućnost u samom kreiranju projekata. Taj odnos između općine i građana dokazuje koliko se zajednički može mnogo uraditi”, rekao je Zaimović.

Također je istakao da se izgradnjom navedenih objekata stvaraju uvjeti za razvoj sporta, što će rezultirati povećanjem broja sportskih ativnosti kako na Kamenicama tako i u oklonim naseljima. Pored toga, implementacija projekta će stvoriti i primarne uvjete za zdrav psihofizički razvoj djece i mladih.

Radovi na izgradnji ovog sportsko-rekreacionog centra su u završnoj fazi.

 

Visoko.co.ba/Općina Breza


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE